utorak, 15. svibnja 2012.

Ljute ptice zarazile svijet


Rovio, finska programerska tvrtka u prosincu 2009. godine lansirala je na tržište igricu pod nazivom Angry Birds: strateška puzzle igra koja se sastojala od gađanja svinja raznim pticama. Inspiraciju za likove tj. za ptice i svinje programeri su našli u tada aktualnim panikama zbog svinjske i ptičije gripe. Finci nisu ni slutili kakvu su zarazu pustili u promet. Cijeli svijet je poludio za njihovim ptičicama i do današnjeg dana na raznim platformama instalirano je preko 12 milijuna igrica iz serijala Angry Birds!!!
Svi su bili zaraženi s tako jednostavnom igricom da su i sami proizvođači bili iznenađeni tako ogromnim uspjehom svoje aplikacije, no brzo su se prilagodili novoj situaciji te je uz niz fan proizvoda najavljen i animirani film "Angry Birds", a u Finskoj se ubrzano dovršava gradnja Angry Birds zabavnog parka!
Park će imati 12 zabavnih vožnji, avanturističku rutu i prigodno dizajnirane štandove s hranom.
Danas se pretpostavlja da igrači ove igrice samo na iOs sustavu u jednom danu odigraju oko milijun sati igre dnevno, a da čak 5% državljana SAD-a igraju na poslu tako oštećujući kroz satnicu poslodavce za nevjerojatnih milijardu i pol dolara mjesečno!!!

1 komentar:

  1. To pokazuje kako i u panikama ili krizi nađemo inspiraciju tj. ideju i zaradimo na tom..."Sve se može kad se hoće"

    OdgovoriIzbriši